Börja med kattutställning

En utställning för katter är riktigt roligt och spännande. Första gången kan dock vara lite förvirrande. Att få en liten syn på hur det fungerar och hur man börjar är alltid nyttigt. Både som erfaren utställare och nybörjare.

katt show

Börja med det viktigaste

Katten måste skötas och vårdas på rätt sätt. Börja med att köpa in de viktigaste produkterna. Schampo, balsam, andra rengöringsprodukter och en bra borste som du enkelt borstar din katts päls med. När du ska tvätta din katt är det viktigt att katten inte kan halka och göra illa sig i duschen eller badkaret. Ett tips är att köpa en antiglidmatta från en pålitlig leverantör som Supercat.

Vad krävs av din katt?

Katten måste ha en stamtavla, huskattsbevis och ett vaccinationsintyg. Glöm inte att ta med dessa till din utställning. Katten måste självklart vara ID-märkt. Din katt måste även kunna uppföra sig och inte vara aggressiv mot någon. En katt som försöker smita och inte kan stå still kan vara svår att döma så därför är det viktigt att katten är lugn och inte springer iväg. Lek gärna med katten innan så att det inte finns risk för överskottsenergi.

Hur fungerar en utställning?

Katten måste sitta i en bur som har mat och vattenskålar och en kattlåda. Sätt upp ett burskynke som täcker tre av 4 sidor av buren. Du får två nummer lappar. En ska du bära på dig själv och en fästs på kattens bur. Se efter när det blir din tur att visa upp katten. Om din katt är nervös eller blyg så kan det vara bra att nämna det till din domare. Domaren visar ofta hänsyn och är då lite mer försiktig med din katt.