Tips på kattleksaker

Katter behöver aktiveras för att må bra. Speciellt om man ha en innekatt. Och medan de själva kan hitta på många olika saker att göra, kan man alltid hjälpa dem på traven med några roliga kattleksaker.

Snöre

Det enkla snöret ska aldrig underskattas när det kommer till katter. Många gånger räcker det med bara snöret, men andra gånger kan man prova knyta fast något litet i ena änden. Det finns ju en hel del leksaker man kan köpa som är baserat på detta enkla koncept. Snöret bör dock aldrig ligga framme när man inte leker med det. Det finns många fall av katter som ätit snören och fått problem med magen.

Laserpekare

Laserpekaren är något som många katter älskar. Men en del katter ignorerar den helt och hållet. En del kanske har hört att laserpekaren skulle kunna vara farligt för katter, men det är i regel inte något problem. Självfallet är det ju inte bra att lysa lasern i kattens ögon, men det är väldigt lätt att undvika, även när det är full fart på katten.

Tygleksaker

Tittar man runt i djurbutiker efter leksaker kan man ofta hitta en hel del tygleksaker. Vissa formade som möss för att trigga jaktinstinkten, men även i många andra former som inte katten naturligt skulle känna igen. Anledningen bakom varför många av dessa kan uppmana till lek kan vara för att de innehåller kattmynta. Vilket absolut kan aktivera katten emellanåt.